duminică, 20 mai 2012

Cum sa faci Hotspot Wifi din Windows 7



Sa faceti sharing la conexiunea vostra de internet a fost tot timpul un chin. Sunt multe programe care va ajuta sa faceti acest lucru, dar sunt greu de instalat si va intreaba o serie de chestii tehnice si de securitate, asa ca nu multi nici nu le incearca.

Dar toate acestea sunt pe cale sa se schimbe, multumita pachetului din Windows 7 numit Virual Wi-Fi.
Ideea este simpla : sistemul de operare poate sa virualizeze orice placa de retea Wi-Fi ca sa apara pentru celalalte adaptoare ca si un router wireless, prin urmare orice echipament electronic compatibil Wi-Fi o sa se poata conecta la d-voastra (de ex. alt calculator, laptop, Iphone). Daca da-ti Sharing la conexiunea de internet prin duplicatul placi wireless aveti un router in toata regula cu internet.

Ca sa faceti sa mearga acest lucru nu este greu trebuie sa gasiti si sa instalati un driver virtual la placa d-voastra Wi-Fi, in princiu sa fiti la zi cu driverele pentru Windows 7 de placa de retea la zi daca nu updatati-le la zi.Nota : Nu toate adaptoarele suporta aceasta virtualizare.

Deschideti un command prompt (scrieti cmd in casuta search).

Scrieti urmatoarea comanda:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ReteauaMea key=Parola
apsati Enter. Schimbati “ReteauaMea” cu numele retelei voastre si “Parola” cu parola care doriti si mai greu de ghicit.
In acelasi command prompt scrieti in continuare,

netsh wlan start hostednetwork

apasati Enterpentru pornirea adaptorului virtual.



Acum mergeti in Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Centre > Change Adapter Settings, click-dreapta pe conexiunea de internet apasati Properties. Click pe Tabul Sharing , selectati butonul ”Allow other network users to connect…”, selectati adaptorul virtual Wi-Fi - si asta e.

Orice aparat cu Wi-Fi activata ar trebui sa vada reteaua voastra cu numele definit anterior . O sa se poata conecta la ea folosind parola introdusa si instant si conexiunea de internet.

Daca faceti mai des acest lucru puteti face un fisier .bat care sa ruleze comenzi fara a fi nevoiti sa le scriem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BRAINHUNTER-X