vineri, 18 mai 2012

Totul despre STRONG DC





Strong DC este un program gratuit de file sharing (p2p) folosind conectarea directa intre 2 sau mai multe calculatoare. Strong DC are la baza programul DC++ dar cu o interfata mai prietenoasa si o configurare mai amanuntita.
Utilizarea programului Strong DC si descarcarea de fisiere prin intermediul acestui program este perfect legala atat timp cat nu descarcati si utilizati fisiere aflate sub incidenta dreptului de autor.
Prin intermediul programului Strong DCputeti descarca absolut orice tip de fisiere ( muzica, video, jocuri, programe, carti, etc..) atata timp cat cel putin unul dintre utilizatori, are adaugat la sharing acel fisier.

Download STRONG DC

Inainte de a downloada fisiere utilizand programul Strong Dc, asigurati-va ca aveti instalat pe calculator un program de antivirus actualizat la zi.

Programul StrongDc nu necesita instalare , toate fisierele programului sunt arhivate intr-un fisier arhiva (.rar) , iar dupa dezarhivare poate fi folosit direct fara instalarea propriu zisa.

Nota : incepand cu versiunea 2.4 , aplicatia StrongDc poate fi instalata direct din executabil prin dublu click, urmand pasii de instalare din fereastra deschisa.Dupa instalare cititi pasii de configurare si utilizare al programului Strong DC

Pentru despachetarea programului aveti nevoie de un program de dezarhivare (precum Winrar, WinZip, &Zip, etc..), in cazul in care nu aveti deja instalat unul va prezentam mai jos cateva programe oferite gratuit (dati clik pe ele pentru a descarca unul dintre ele):



- Download 7zip (recomandat) / 840 kb
- Download PeaZip / 3.31 mb
- Download Imploder / 1.75 mb


Dupa ce ati descarcat si instalat unul dintre programele de arhivare de mai sus in cazul in care nu aveati deja un asemena program instalat, navigati in locatia unde ati descarcat programul StrongDC , dati clik dreapta pe fisier si alegeti din meniu optiunea de despachetare arhiva. In functie de program trebuie sa scrie ceva de genul : "Extract here" ; "Extract to" , "Extrage aici" , etc.


Dupa dezarhivare ar trebui sa aveti aproximativ urmatoarele fisiere : changelog.txt , changelog-dc.txt , changelog-en.txt , CZ_Example.xml , dcppboot.xml , EN_Example.xml , License.txt , StrongDC.exe , StrongDC.pdb , unicows.dll si folderul EmoPacks.Acestea sunt fisierele care compun programul StrongDC.

Dupa dezarhivare, este indicat mutarea folderului care contine programul StrongDC in folderul "Program Files" ale sistemului de operare si crearea unui shortcut pe desktop pentru o utilizare mai usoara a programului.


1. Pornirea programului Strong DC



Pentru rularea programului Strong Dc dati click de 2x pe fisierul intitulat "StrongDC.exe" . In cazul in care aveti un firewall instalat sau cel din windows este activat, trebuie sa permiteti programului sa se conecteze la interne


2. Configurare nick Strong DC



Dupa ce ati rulat programul, se afiseaza o fereastra in care trebuie sa adaugati nickname-ul pe care il veti folosi si alte setari optionale precum adresa de email si o scurta descriere despre dvs. Nu dati OK inca !

Info : Daca nu se afiseaza fereastra din imaginea 1 , dati clik pe pe meniul "Files" din stanga sus si alegeti din fereastra nou afisata butonul "Settings" (mai jos) . ( nu dati OK inca !)

3. Configurare conexiune Strong DC



In aceeasi fereastra dati clik pe " Connection Settings " . Aici se vor seta configurarile de conexiune. De obicei cea mai uzuala este alegerea de " Direct connection" (prima) dar in cazul in care sunteti intr-o retea cu acelasi IP sau folositi un router alegeti ultima optiune " Firewall (passiwe, worst case). Alte setari nu mai sunt necesare in aceasta fereastra decat in cazuri mai speciale, lucru pe care nu-l acoperim in acest tutorial.

4. Configurare download Strong DC


 In aceeasi fereastra dati clik pe " Downloads " .
Primul camp " Default download directory" este exact locatia unde dorim sa se salveze fisierele pe care le vom downloada prin Strong DC.Este indicata alegerea unei locatii care se afla pe alta partitie decat cea a sitemului de operare (My documents, Program files, etc..) deoarece in cazul unei reinstalari a sistemului de operare fisierele descarcate sa nu fie sterse.

La al 2-lea camp "Unfinished downloads directory" se pot pastra setarile existente.In acest director se vor salva fisierele temporare pana la descarcarea totala, moment in care fisierul descarcat va fi mutat in folderul default.

5. Configurare sharing Strong DC



Dati click pe meniul "Sharing".Aici veti alege fisierele pe care doriti sa le puneti la comun cu ceilalti utilizatori. Aceste fisiere vor putea fi descarcate de ceilalti utilizatori, deci mare atentie la ce adaugati.

Ar fi indicat sa creati un nou folder pe calculator numit de ex. "Sharing" iar aici sa adaugati fisierele (muzica, filme, programe, etc..).Pe urma navigati prin meniu pana ajungeti la folderul unde ati adaugat fisierele si bifati casuta din stanga folderului. Dupa cateva minute (in fucntie de volum) fisierele sunt indexate la sharing si marimea acestora va fi afisata in drepata textului "Total size" .

Nu adaugati la sharing fisiere/foldere ale sitemului de operare precum "My Documents" ; "Program Files" ; Windows" ,etc.. in primul rand deoarece nu este corect fata de ceilalti utilizatori si in al 2-lea rand , riscati sa fiti exclus de pe anumite hub-uri ulterior.

Info : Anumite hub-uri, pentru a va permite conectarea, necesita un anumit volum de fisiere sa fie pus la sharing de catre utilizator, de aceea la conectarea pe un hub nou cititi care este volumul minim de sharing (acesti pasi ii vom cuprinde ulterior in tutorial.) Volumul poate varia de la cativa .mb la zeci de .gb.

6. Configurare slot-uri Strong DC


Aceasta este ultima setare de baza pe care o mai aveti de facut pana la folosirea programului.Dati clik in stanga pe meniul "Upload slots" si in partea dreapta la optiunea "Upload slots" setati 3. Aceasta este setarea de baza, dar la anumite hub-uri minimul este de 5 sloturi sau chiar 7, dar 3 este suficient pentru majoritatea acestora.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BRAINHUNTER-X